Fakultná nemocnica Trenčín používa na tomto webovom sídle súbory cookies, ktoré sú použité za účelom sledovania návštevnosti webového sídla. Prehliadaním a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.

Kontakty

Oddelenie - sestry
032 6566 638

Príjmová ambulancia
032 6566 431

Dokumentácia
032 6566 411

MUDr. Karol Gottschal
032 6566 359

MUDr. Igor Zemek
032 6566 196

Mgr. Eva Kičinková
032 6566 592

Oddelenie - lekári
032 6566 873

Vyšetrovňa - lekári
032 6566 624

Unikátna operácia bedrového kĺbu

V máji 2013 bola na Ortopedickom oddelení Fakultnej nemocnice Trenčín uskutočnená unikátna operácia z hľadiska regiónu trenčianskeho kraja.
Išlo o obojstrannú implantáciu totálnej endoprotézy bedrového kĺbu počas jednej operácie. Jedná sa o veľmi náročný operačný výkon, ktorý vyžaduje rozvážnu indikáciu, presné plánovanie a prípravu pacienta, nadštandardné technické vybavenie, profesionálny operačný a pooperačným manažment pacienta a musí byť vykonaný skúseným operačným tímom, ktorý je špeciálne vyškolený na tento zložitý zákrok.
Operácia bola realizovaná v spolupráci s Ortopedickou klinikou Univerzitnej nemocnice Martin. Operačný tím viedol jej prednosta MUDr. Nečas, PhD.

alt

Materiálne a technické vybavenie v súvislosti s operáciou zabezpečila Fakultná nemocnica Trenčín. Ortopedický tím Fakultnej nemocnice Trenčín zvládol manažment pacienta i samotný operačný zákrok, čoho výsledkom je fakt, že operácia dopadla úspešne. Dôležité pre ortopedických pacientov v trenčianskom regióne je to, že tento zákrok sa stal pevnou súčasťou operačného portfólia Fakultnej nemocnice Trenčín.
„Je potrebné si uvedomiť, že obojstranné implantácie endoprotéz bedra a kolena sú dnes vo svete trendom a ich výhodnosť je všeobecne akceptovaná vo všetkých rozvinutých krajinách“, hovorí MUDr. Karol Gottschal, primár Ortopedického oddelenia Fakultnej nemocnice Trenčín.
Nespornou výhodou takéhoto zákroku je to, že pacient absolvuje len jednu operačnú traumu a skráti sa jeho fyzické i duševné utrpenie. Z ekonomického hľadiska je takýto postup rovnako výhodný, pretože náklady na takýto výkon len mierne prevyšujú náklady na jednostrannú implantáciu a zďaleka nedosahujú náklady, ktoré by boli vynaložené na dve samostatné implantácie v dvoch sedeniach.  
Rizikovosť obojstrannej implantácie pri dodržaní všetkých indikačných, bezpečnostných a technických podmienok je porovnateľná s jednostrannou implantáciou.
„Sme radi že môžeme poskytnúť pacientom trenčianskeho regiónu modernú medicínu na svetovej úrovni s vynikajúcim technickým vybavením a vykonanú vysoko erudovaným operačným tímom“, dodáva MUDr. Karol Gottschal.

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky Fakulta zdravotníctva Národne centrum zdravotníckych informácií Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky Liga proti rakovine Národná transfúzna služba Slovenskej republiky Operačné stredisko 155 Kúpele Trenčianske Teplice

Objednávka PCR testu

ISO CERTIFIKÁT

Fakultná nemocnica Trenčín zaviedla a aplikuje systém manažérstva kvality podľa normy kvality ISO EN 9001:2015.

 

 
© 2024 Fakultná nemocnica Trenčín, IČO: 00610470, DIČ: 2021254631, IČ DPH: SK 2021254631